EMPORDA and surroundings



AUTÈNTIC EMPORDÀ GUIDED TOURS

Albons Bellcaire d’Empordà Foixà Fontclara La Bisbal d’Empordà
Canapost Casavells Corçà Clots de Sant Julià Canet Cruïlles Marenyà Matajudaïca Monells Palau-Sator Parlavà Pals Peratallada La Pera Púbol Rupià Sant Iscle d’Empordà Sant Julià de Boada Sant Sadurní de l’Heura La Tallada d’Empordà Tor Ullastret Ultramort Verges Vulpellac

Agullana Castell Sant Ferran fortress Dali's Museum Figueres Maçanet de Cabrenys Lladó Llers L'Escala Les Escaules Peralada Pont de Molins Riumors Sant Miquel de Fluvià Sant Tomàs de Fluvià La Vajol Vilabertran Viladamat Vilanova de la Muga Ventalló

Besalú Porqueres Banyoles Cervià de Ter Le Boulou Maureilles Céret Saint-Genis-des-Fontaines

7/19/2021

Figueres Inèdita, visita guiada

 


Figueres Inèdita, visita guiada

Durant les visites al centre de la ciutat de Figueres i especialment les de la Guerra Civil, he pogut comprovar que els visitants, molt sovint, es sorprenen amb petits detalls que no havien vist mai i amb històries que jo creia ja conegudes. Doncs especialment m’ha sorprès quan son habitants de Figueres mateix.

Així que tot i que aquesta visita ja estava cuinant-se de feia uns anys i havia quedat en segon terme degut a l’agenda i d’altres històries més urgents, finalment sembla que formarà part de les activitats per celebrar els 25 anys que porto amb aquest excitant treball com a guia de patrimoni.

Una ruta de descoberta per la ciutat de Figueres a través de detalls que passen desapercebuts i històries inèdites i curioses.
 
Una ruta que podríem començar davant l’església parroquial, a la Plaça de la Palmera o inclús a l’estació de tren, i que podríem fer anant en ziga-zaga pels carrers del centre històric o fent una línia quasi recta des carrer Jonquera fins carrer Nou o simplement resseguint el que havien estat els dos centres emmurallats de Figueres.

Doncs tinc la impressió que, com moltes altres visites, estarà llesta però no acabada, tal és la quantitat de detalls, històries, personatges.... en fi informació.

No comments: